T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / PAZARCIK - Pazarcık Anadolu İmam Hatip Lisesi

"BİR SAHABE ÖĞRENİYORUM"

Din öğretimi genel müdürlüğü tarafından 2023-2024 Eğitim öğretim yılında; Anadolu  İmam Hatip  Liseleri ve İmam hatip ortaokullarında:

 -İmam hatip lisesi meslek dersleri, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile din, ahlak ve değerler alanındaki seçmeli derslerin öğretimini desteklemek,

-Öğrencilerimizin dinî, manevi, ahlaki ve insani gelişimlerine katkıda bulunmak.

-İslam'ın temel ibadetlerinden olan namazı, Kur'an ve sünnet temelinde, günlük hayata bakan yönleriyle bütüncül bir bakış açısıyla anlatmak ve onun önemini kavratmak.

-Namaz ibadetinin insanı kötülükten alıkoyan, sosyalleşmesine katkı sağlayan ve vakit bilinci kazandıran yönlerinin fark edilmesini sağlamak.

-İbadetler aracılığıyla sevgi, saygı, irade, özdenetim, sorumluluk, dostluk, yardımlaşma, birlik ve beraberlik gibi değerleri tecrübe etmesini sağlamak.

-Okullarımızdaki benzer çalışmaları desteklemek ve örnek uygulamalarda birlikteliği sağlamak. Amacıyla uygulanan "VAKTİ KUŞANMAK" projesi kapsamında kasım ayı etkinlik planı doğrultusunda İHL Meslek dersleri öğrtmenimiz Merve DİKMEN rehberliğinde okul mescidinde öğrencilerimizle "Bir Sahebe Öğreniyorum" etkinliği  yapıldı. Bu güzel çalışmalarından dolayı öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

14-12-202314-12-202314-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.12.2023 - Güncelleme: 14.12.2023 10:19 - Görüntülenme: 50
  Beğen | 2  kişi beğendi