18 MARTÇANAKKALE ZAFERİ ANMA TÖRENİ

Türk tarihinin dönüm noktalarından olan Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Pazarcık ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

Bu yıl okulumuz Pazarcık Anadolu İmam-Hatip Lisesi tarafından organize edilen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümü kutlama etkinlikleri, Pazarcık Kaymakamı, Pazarcık Belediye Başkanı, Garnizon komutanı, kurum ve daire amirleri, Okul müdürlerinin katılımı ile maske mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak kutlandı.

Kutlama Programı ilk olarak ilçemiz Cumhuriyet ortaokulu tarafında organize edilen; Kaymakam Dr. Adil NAS, Belediye Başkanı İbrahim YILMAZCAN, Garnizon Komutanı Ugur YILMAZ , Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÇİLO ve diğer daire amirleri, okul müdürlerinin katılımıyla maske mesafe kurallarına uygun olarak Pazarcık Meslek Yüksekokulu bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunma programı sonrasında okulumuzun hazırlamış olduğu 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümü kutlama programı Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda saat 10.30'da devam etti..

Program ilk olarak şehitlerimiz için saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. İstiklal marşı sonrası okulumuz öğrencisi Adem Buğra YAŞAR'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile devam etti.

Şehitlik ve vatan vurgusunun ağırlıkta olduğu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan okulumuz tarih öğretmeni Necdet ŞAHİN hazırlamış olduğu etkili konuşmasıyla salondakilere o günleri yeniden yaşattı.

Konuşma sonrası program okulumuz öğrencisi Yasemin ÇİLO tarafından istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy un Çanakkale şehitleri için yazdığı Çanakkale Şehitlerine şiirini okumasıyla devam etti. Bir duygu fırtınası yaşatan ve gerçek bir hikâye olan Şehit olan eşini son nefesine kadar bekleyen "Adeviye Hanım" öğrencimiz Beyza Nur ELİŞEN in duygusal sunumuyla salonda bulunanlara duygusal anlar yaşattı.

Yine öğrencimiz Yasemin ÇİLO "Dağlıca Türküsünü" işaret diliyle çok iyi bir performansla sergiledi

Böyle bir programın hazırlanmasında emeği geçen ve okulumuzu en iyi şekilde temsil eden başta sevgili öğrencilerimize, Program sunucusu edebiyat öğretmenimiz Abdullah KARAATMACA' öğrencilerimizi hazırlayan edebiyat öğretmenimiz Zehra Nur YÜCE, Tarih öğretmenimiz Necdet ŞAHİN ve  Coğrafya öğretmeni Ali PURTAŞ'a, teşekkür ederiz.

18-03-202118-03-202118-03-202118-03-202118-03-202118-03-202118-03-202118-03-202118-03-202118-03-2021

Yayın: 18.03.2021 - Güncelleme: 26.12.2022 22:16 - Görüntülenme: 287